Micros lanceert nieuwe website MCS

De oude website van Mixe Communication Solutions (MCS), een Rotterdams bedrijf gespecialiseerd in industriële IoT-oplossingen en private communicatienetwerken, was toe aan vernieuwing. Met name het geschikt maken voor weergave op smartphones en tablets en de online bestel- en betaalmogelijkheden bleken belangrijke wensen voordat het traject met Micros Internetdiensten tot succesvolle oplevering leidde.

Neem contact op

Informatieve website van Mixe Communication Solutions (MCS) haar producten en diensten, waarop klanten (business partners) via de webshop bestellingen kunnen plaatsen. Een website, webshop en online klantportaal geïntegreerd in één oplossing!

Over MCS

Technologie is niet meer weg te denken in de huidige samenleving. Wij worden steeds afhankelijker van innovatieve technieken, dus het is belangrijk dat wij daarop kunnen bouwen. MCS is een Rotterdams bedrijf gespecialiseerd in industriële IoT-oplossingen en private communicatienetwerken. De kennis en ervaringen van MCS liggen onder andere op het gebied van Private GSM, Private LTE, Private VoLTE en Private LoRa. MCS is een pionier in dit vakgebied en haar oplossingen worden ingezet in vele markten waaronder, energie en water, telecom en ICT, industrie en gebouwen, verkeer en transport, veiligheid en overheid, zorg, consultancybureaus en tuinbouw en veeteelt.

Weer helemaal bij de tijd

De oude website van MCS was in de basis een complete website die goed functioneerde met een klantenportaal waar veel technologische documentatie van hun business partners was terug te vinden. De oude website was gedateerd en toe aan grote facelift, waarbij de nieuwe website onder andere beschikbaar werd gesteld voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Verder was het online kunnen bestellen en direct kunnen betalen van producten ook een echte `must have`. Bovendien diende de nieuwe website beter te integreren met social media. Samen maakten we een plan om deze veranderingen te realiseren.

Veel te bieden aan system integrators en partners

MCS heeft system integrators en business partners veel te bieden. Naast de (eigen) producten en diensten van MCS, delen zij ook graag hun kennis en ervaringen door middel van kennissessies, doen zij aan partnerprogramma’s en stellen ze uitgebreide technische documentatie beschikbaar.

Aanpak

Tijdens de gezamenlijke brainstormsessies met MCS, kwam naar voren dat het belangrijk is om de kennis die zij hebben te delen met hun business partners. MCS is de kennispartner op het gebied van industriële IoT-oplossingen (Internet of Things) en private communicatietechnieken en ze delen deze kennis op diverse manieren met hun business partners.

Slimme integratie algemene plug-ins

Bij de opzet is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande WordPress plug-ins om de doorlooptijd van het project te verkleinen, maar toch een volwaardige, complete en goed functionerende website, webshop en klantportaal neer te zetten.

WordPress en WooCommerce de koplopers voor websites en webshops

Waar WordPress de basis vormt voor 51% van alle websites in de wereld, is ongeveer 42% van de online webwinkels gedreven door WooCommerce*. WordPress in combinatie met WooCommerce biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan een eenvoudig en overzichtelijk beheer van producten en webpagina’s. In de oude webshop van MCS was het nog niet mogelijk om direct bestellingen online te betalen. In de nieuwe webshop van MCS is dit nu wel mogelijk gemaakt in samenwerking met Payment Service Provider Pay.nl.

E-mailmarketing met MailChimp

De nieuwe website van MCS is gekoppeld aan MailChimp. MailChimp stelt MCS in staat om aan diverse doelgroepen mailingen en nieuwscampagnes te versturen. De e-mailtemplates zijn eenvoudig te ontwerpen en samen te stellen. Daarnaast biedt MailChimp geavanceerde rapportagemogelijkheden om de communicatie nog beter af te kunnen stemmen op op de klanten van MCS.

WordPress plugins | Micros Software & Services

Google Drive Embedder en andere oplossingen van Google
Aangezien MCS werkt met Google Drive is het een logische stap om de nieuwe website ook te koppelen aan Google Drive. Enerzijds omdat het beheer van de vele documenten dan op één plek plaatsvindt. Anderzijds kunnen deze (product)documenten dan gemakkelijk en snel beschikbaar worden gesteld voor klanten.

Verder is slim gebruik gemaakt van andere Google oplossingen, waaronder Google Analytics voor de statistieken van de website en Google Translate om buitenlandse klanten te voorzien van een website in hun eigen taal.

Een website met internationaal karakter

Bij de realisatie is speciale aandacht besteedt aan Belgische en Nederlandse bezoekers. Wordt de website vanuit België bezocht, dan worden alle contactpersonen en -gegevens van het Belgische kantoor getoond. Bezoekers uit andere landen krijgen de contactgegevens van de medewerkers op de locatie in Rotterdam te zien.
John van Nijnatten directeur MCS | Micros Software & Services

Directeur John van Nijnatten kijkt tevreden terug op het hele proces.

“Het was prettig samenwerken met Micros. Ze denken mee in oplossingen, zijn flexibel, begrijpen wat voor ons en onze klant belangrijk is. Ze legden zelfs contact met de maker van een plug-in om daarin voor ons verbeterpunten door te laten voeren. Zo werken wij ook graag.”

Bezoek de website: www.mcs-nl.com

40 jaar moderne ICT oplossingen met persoonlijke aandacht