Veiligheid

Parallel aan de ontwikkeling van moderne ICT-oplossingen besteden wij heel veel aandacht aan de beveiliging van uw gevoelige data.

Neem contact op

Micros staat bekend om zijn ouderwets persoonlijke service in moderne cloudoplossingen. De mogelijkheden op het internet en in de Cloud zijn eindeloos. Het brengt u gemak, flexibiliteit, kostenbesparingen en stelt u in staat meerdere ICT-vraagstukken te koppelen en op te lossen. Toch zijn er ook uitdagingen binnen deze onbegrensde mogelijkheden en dan kijken we vooral naar een goede beveiliging van uw gevoelige informatie.
Micros heeft parallel aan de ontwikkeling van moderne ICT-oplossingen direct veel aandacht besteed aan veiligheid. We laten u graag zien waar we opletten en op welke manier we samen kunnen werken aan veiligheid binnen uw ICT-omgeving.

Micros besteedt speciale aandacht aan de volgende zaken:

 • Antivirus
  Antivirussoftware heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld naar een geavanceerd en uitgebreid beveiliging systeem. Het detecteert, onderzoekt, meldt en beschermt tegen datalekken.
 • Firewalls & UTM’s (universele informatiebeveiliging)
  Een firewall controleert in- en uitgaand verkeer vanuit ons vertrouwde netwerk en vormt waar nodig een barrière voor vooraf opgestelde bedreigingen. Een UTM gaat iets verder en is een samenvoeging van meerdere beveiligingssystemen centraal in uw netwerk.
 • IDS – Indring Detectie Systeem
  Een IDS is een verzameling van sensoren met opgestelde regels die u alarmeren over verdacht verkeer of hackpogingen.
 • Veilig Wi-Fi netwerk
  Een belangrijk aandachtspunt bij Wi-Fi netwerken is de beveiliging van de door de lucht verzonden informatie. Zorg voor versleuteling, goed wachtwoord gebruik en update regelmatig de apparatuur.
 • Cyberalarm – Opsporing van datalekken
  Volledig conform de AVG wettelijke eisen spoort ons cyberalarm naar datalekken, malware besmettingen en geeft real-time signalen door. Het systeem richt zich vooral op uitgaand verdacht verkeer en gaat daarmee verder dan traditionele beveiligingssystemen.
 • Veiligheid rapportage – in kader van de AVG
  Zorg voor goede rapportage uit uw beveiligingssystemen waarmee u kunt aantonen dat er in het wettelijk kader voldoende aandacht is besteed aan het voorkomen van datalekken.
 • Data encryptie – voor veilig versturen van bestanden
  Versleutel uw verzonden bestanden en voorkom dat de data onderweg onderschept kan worden.
 • Twee-factor authenticatie – voor het veilig inloggen
  Inloggen met alleen een inlognaam en wachtwoord is niet veilig genoeg meer. Zorg voor een tweede factor door middel van een sms of speciale app op uw telefoon. Als uw wachtwoorden dan onderschept worden, kunt u nog steeds de toegang tot uw data blokkeren via de tweede beveiligingsstap.
 • Vastleggen van ICT-procedures
  Beschrijf uw ICT-procedures en breng daarmee ook de mogelijke veiligheidsrisico’s in kaart. Wij helpen u met uw aansprakelijkheid door middel van overzichtelijke tabellen.
 • Gecertificeerde ICT-omgeving
  De ICT-omgeving en procedures via Micros voldoen aan de zware eisen van het ISO-27001 certificaat. Een veilig gevoel!

Mochten wij u bij één of meerdere van bovenstaande onderwerpen kunnen ondersteunen, dan komen we graag vrijblijvend bij u langs. Neem contact op met één van onze specialisten.

Micros staat voor veilige 2e generatie cloudoplossingen met persoonlijke aandacht en ondersteuning

40 jaar moderne ICT oplossingen met persoonlijke aandacht