Staat uw geld veilig op de bank?

Rare vraag, maar staat uw geld nog veilig op de bank?

Is uw geld veiliger op de bank dan bij u op kantoor? In de meeste gevallen wel en dat antwoord zou ook voor uw ICT omgeving kunnen gelden. Zou uw gevoelige data niet veel veiliger zijn in een datacenter?

Neem contact op

Wanneer wordt gevraagd of uw geld nog veilig op de bank staat zult u direct zeggen: “natuurlijk”. Het staat er immers veiliger dan dat u het zelf op kantoor of thuis bewaard.

Maar dit is niet altijd vanzelfsprekend geweest. Toen de eerste banken opgericht werden, maakte niet iedereen er direct gebruik van. Men kwam niet gelijk met karren vol geld naar de bank. Want stond het geld er wel veilig? Wat nu als men het ineens nodig had en de bank gesloten was? Of erger nog; wie kan er dan allemaal bij mijn geld?

Inmiddels is de bank een wereldwijd gemeengoed geworden. Uw geld staat er veilig, u kunt er overal ter wereld bij en het is niet meer nodig om fysiek af te spreken om over uw geld te kunnen beschikken. Alleen personen aan wie u toestemming heeft gegeven, kunnen bij uw geld. Wanneer u dit leest klinkt het u allemaal bekend in de oren en is het inmiddels niet meer dan logisch toch? Echter, nu herhaalt deze zelfde geschiedenis zich ook binnen de ICT wereld en wel in een rap tempo!

Breng ook uw data en ICT omgeving naar de bank!

In de ICT-wereld zien we momenteel een vergelijkbare situatie ontstaan. Steeds meer bedrijven ervaren de voordelen van het “buiten de deur plaatsen” van data en ICT. Soms om kosten te besparen of investeringen te spreiden, maar steeds vaker dringt het besef door dat het veiliger is om data elders onder te brengen, omdat continuïteit en veiligheid verzekerd zijn. Maar ook dat waar ter wereld u ook bent, u kunt werken. Dit komt de productiviteit ten goede.

Welke factoren spelen hierin mee?

Is inmiddels voor u ook het moment aangebroken om uw ICT omgeving buitenshuis te plaatsen? Welk financieel plaatje staat hiertegenover? De voordelen heb ik al genoemd, maar op deze vraag kan ik u helaas nog geen antwoord geven. Dit hangt van diverse factoren af, bijvoorbeeld: Hoe wordt er binnen uw organisatie gewerkt? Welke verwachtingen heeft u voor nu en in de toekomst? En met welke bedrijf kritische applicaties wordt er gewerkt? Dit zijn een paar van de vele factoren waarbij Micros Internetdiensten u kan adviseren.

Ieder bedrijf is uniek!

Samen bekijken we uw organisatie en de bedrijfsprocessen. Op basis van deze gegevens bepalen we samen wat het beste is voor uw onderneming. Want ieder bedrijf is uniek, en dat willen wij graag zo houden!

Geïnteresseerd geraakt waar voor u de mogelijkheden liggen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Wij horen graag waarin u uniek bent en hoe wij hier op aan kunnen sluiten met onze ICT-oplossingen.

40 jaar moderne ICT oplossingen met persoonlijke aandacht