Grip op uw (wireless) netwerk

Regelmatig informeren wij u over veiligheid en gebruikersgemak. In deze blog de mogelijkheden om (weer) grip te krijgen op het dataverkeer via uw netwerk. U zult verbaasd zijn over wat wij regelmatig vinden en met simpele oplossingen de controle herstellen en netwerken stukken sneller maken.

Neem contact op

Het internet en uw eigen netwerk zijn inmiddels zo omvangrijk geworden dat het lastig te bevatten is welke- en hoeveel data er overheen loopt. Er is nog wel enigszins een idee over de hoeveelheid data die gebruikt wordt voor dagelijkse werkprocessen, maar waardoor wordt de piekbelasting veroorzaakt? Een veel besproken onderwerp bij het koffie apparaat is de traagheid van de systemen op onverklaarbare momenten. Hoeveel bandbreedte wordt er eigenlijk gebruikt door welke apparatuur en wordt deze niet toevallig door ongewenste externe bezoekers gekaapt?

Hoe kan het toch dat in bepaalde ochtenden het netwerk trager opstart dan gebruikelijk?

Er zijn diverse manieren om het gebruik van uw netwerk en internet te onderzoeken en vooral te beheren. Wij gebruiken daar onder andere de oplossingen van Zyxel voor. Hiermee monitort, beheert en configureert u uw eigen wifi en netwerk op een eenvoudige en betaalbare manier.

Inzicht en controle
Via Zyxel verkrijgt u inzicht in het exacte bandbreedte verbruik van uw internetverbindingen of wireless netwerk. Per werkplek, apparaat en op ieder tijdstip ziet u het daadwerkelijke gebruik en kunt u direct bijsturen op oneigenlijk gebruik. U krijgt weer grip op uw netwerk, maar beïnvloed bovendien de prestaties.

Stel eenvoudig zelf de bandbreedte per werkplek of wifi verbinding in. Vooraf kunt u zelfs websites of diverse website categorieën blokkeren.
Indien u meerdere vestigingen heeft dan is het beheer op afstand in te regelen en zelfs tot één uniform netwerk in te richten.
Via dit netwerk houdt u op afstand alle apparatuur up to date met laatste antivirus en versiebeheer.
Ontvang via de maandelijkse rapportages gedetailleerde overzichten en stuur direct bij indien er afwijkingen geconstateerd worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden dan kunt u via de demo inlog een kijkje nemen in het controle systeem of contact opnemen met de experts van Micros over deze en andere oplossingen die we met regelmaat inzetten.

40 jaar moderne ICT oplossingen met persoonlijke aandacht