Plan4flex laat klant kiezen: eigen server of webbased

Plan4flex koos voor Micros Internetdiensten omdat de eindgebruiker niet geïnteresseerd is op welke wijze de software (online) beschikbaar is, als het maar werkt!

Neem contact op

MAATWERK IN DE CLOUD
Dat je klanten – de eindgebruikers – moeiteloos met jouw software kunnen werken, zonder dat ze na hoeven te denken over techniek, veiligheid of bereikbaarheid. Of die applicatie nou in de cloud staat of op een lokale server: de software doet gewoon precies wat hij moet doen zonder dat de klant daar omkijken naar heeft. Klinkt als een open deur. Toch zit die deur voor Windows-based software nog best vaak stevig op slot.

Neem Plan4Flex. Het bedrijf levert ondersteunende software aan uitzendbureaus, met name aan bureaus die met flexmigranten werken, omdat de administratieve complexiteit voor die groep werknemers groot is. Met zijn software slaat Plan4Flex de brug tussen operatie en administratie, bijvoorbeeld wat betreft planning, tijdregistratie, CAO-ontrafeling en import van urenlijsten. Commercieel directeur en mede-eigenaar van Plan4Flex Dréann van den Akker: “Onze applicatie werkt uitstekend vanaf een lokale server bij de klant zelf. Kwestie van strak afstemmen tussen onze ICT-medewerker en die van het uitzendbureau. Maar ondertussen willen steeds meer klanten juist een oplossing in de cloud. Omdat ze geen eigen server hebben, bijvoorbeeld. Omdat ze makkelijker willen kunnen opschalen bij een groeiend aantal gebruikers. Of omdat ze er direct mee aan de slag willen, zonder technisch gedoe of extra werk voor hun systeembeheerder.”

ÉÉN DRUK OP DE KNOP
Kan allemaal wel, maar je staat al snel tot je knieën in een technisch behoorlijk uitdagend moeras. Bij Plan4Flex zochten ze daarom naar een oplossing om hun applicatie voortaan ook goed, snel en veilig in de cloud aan te bieden. “Dan kan ik perfect tegemoetkomen aan de wensen van elke klant. Ook al interesseert het de eigenaar van een uitzendbureau in wezen niet echt of het systeem waar hij mee werkt online staat of lokaal is geïnstalleerd. Zolang het maar gewoon goed werkt.” Hij kwam uit bij Micros Internetdiensten B.V. uit Schiedam.
Micros Internetdiensten B.V. is geen doorsnee hostingpartij. De technici maken specifieke, Windows-gebaseerde software ook online toegankelijk voor klanten van hun klanten. Dat doen ze volgens het één-druk-op-de-knop-principe. “Dat houdt in dat de software van een bedrijf als Plan4Flex direct na aanschaf beschikbaar is voor de eindgebruiker. Met andere woorden: inloggen en starten”, legt Wim van der Kolk van Micros uit. Die snelheid is vaak cruciaal voor softwareleveranciers die maximaal inzetten op de kwaliteit van hun dienstverlening, wat weer de aantrekkingskracht van de oplossing van Micros verklaart.

WEBBASED
Zorgen dat Windows-based software zich gedraagt als een webapplicatie – en dus in de cloud goed functioneert – vraagt wel om een gedegen voorbereiding. De technici van Micros bespreken alle ins en outs met de softwareleverancier. Waar de leverancier verantwoordelijk blijft voor de functionaliteit en betrouwbaarheid van de software, garandeert Micros de veiligheid van de verbinding en de toegankelijkheid van de applicatie. “Dat voorwerk is een gezamenlijke investering, net als tijdig doorvoeren van updates en andere aanpassingen. Een gedeelde verantwoordelijkheid die we beiden sterk voelen. Wij zien al ‘onze’ softwareleveranciers niet zozeer als klanten maar eerder als partners. Geldt andersom ook trouwens.”

Nieuwsgierig naar het één-druk-op-de-knop-principe van Micros Internetdiensten B.V.? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor uw software? Neem dan contact op met Peter Keur via peterkeur@micros.nl of 010-4378611 of vul het formulier in dan nemen wij contact met je op. We kunnen dan samen kijken of onze oplossing voor jouw organisatie van meerwaarde is.

40 jaar moderne ICT oplossingen met persoonlijke aandacht