Databas en Micros: Samen achter de schermen

Databas en Micros zijn al vijftien jaar lang onafscheidelijk. “Samen leveren we echt meerwaarde aan de klant.”

Neem contact op

Constructief samenwerken is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker tussen twee bedrijven. Door te focussen op het belang van de gezamenlijke klant én duidelijk te kiezen voor een scherp afgebakende rolverdeling, zijn Databas en Micros al vijftien jaar lang onafscheidelijk. “Samen leveren we echt meerwaarde aan de klant.”

AccountView van Visma is boekhoudsoftware voor ondernemers. Databas levert die software al dertig jaar aan kleine en grote ondernemingen. In het begin kwam dat vooral neer op het installeren van de software op de eigen server van de klant. “Dat is veranderd – steeds meer klanten willen dat AccountView in de cloud draait. En om dat te kunnen bieden, werken we de afgelopen vijftien jaar samen met onze hostingpartner Micros”, vertelt Bas Elbers, directeur van Databas.

Je software extern hosten: dat betekent dat je stevige eisen stelt aan de veiligheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid van de hostingpartij. “Je wilt geen nee hoeven te verkopen aan nieuwe klanten of aan klanten die willen opschalen. Verder willen we dat onze software vooral goed toegankelijk is voor de gebruikers. Dat ze altijd en overal, virusvrij, in hun boekhouding kunnen werken en dat er back-ups worden gemaakt. En als er dan een keer iets niet goed gaat, dat dat probleem dan snel en vakkundig wordt opgelost.”

Kort samengevat: Databas regelt voor de klanten alles rondom de installatie van de software, Micros zorgt dat die klanten er op een veilige manier bij kunnen. Niet meer, niet minder. Die strakke rolverdeling is al vijftien jaar een gouden greep. “In al die jaren zijn we steeds beter op elkaar ingespeeld geraakt. Van die korte lijntjes en die duidelijke rolverdeling profiteren onze klanten absoluut.”

IEDER Z’N VAK
Kiest een klant ervoor om zijn financiële administratie in AccountView te gaan doen – of dat nou vanaf de server van de organisatie zelf is of vanaf een externe server – dan komt daar altijd maatwerk aan te pas. Databas regelt de software zo in dat alle functionaliteit van het systeem optimaal is afgestemd op de behoefte van de klant. “Wij kennen het programma door en door en weten precies hoe we die installatie het beste kunnen uitvoeren.”

Micros is juist gespecialiseerd in hosting en zorgt er dus voor dat de nieuwe klant goed en veilig toegang krijgt tot het online softwarepakket. “Dat doen ze snel, goed en volgens de standaarden van AccountView. Ook als een bestaande klant met AccountView overstapt van de eigen server naar de cloud regelt Micros de verhuizing in no time”, zegt Bas Elbers. Kunnen klanten het systeem onverhoopt niet in? Dan zorgt Databas voor snel rechtstreeks contact met Micros support. “Dankzij de strakke rolverdeling is dit echt ontzorgen 2.0 wat mij betreft.”

40 jaar moderne ICT oplossingen met persoonlijke aandacht